• Binlerce ücretsiz uygulama, kullanım kolaylığı, hız, güvenlik ve daha fazlası...
  • Binlerce programın yer aldığı Ubuntu Yazılım Merkezi..
  • Libre Office programları, ücretsiz ve açık kaynak koduyla...
  • Programlara kolay kurulum ve kaldırma imkanı

Ubuntu İnternet Uygulamaları

Entrada escrita por: Berkan Meral

Sohbet ve İletişim Araçları
Emesene Linux, Mac OS ve Windows için yazılmış açık kaynak kodlu bir MSN Messenger uygulamasıdır. Windows Live Messenger'a kolay kullanışıyla çok yakın duran Emesene çok kolay kişiselleştirme ve çok kolay kullanışı açısından bir çok Linux kullanıcısının seçtiği bir chat programıdır.

İndirme Yöneticileri
FatRat, FlashGet tarzı program yoksunluğundan sıkıntı çeken arkadaşların yazdığı ve FlashGet ile kullanılabilirlik ve özellik açısından neredeyse aynı bir yazılım. FatRat bence tartışmasız lider bir Yükleme Yöneticisidir. FatRat, bir torrent indirme yazılımı değildir.

Ftp Araçları
FileZilla birçok özelliği bulunan küçük ama oldukça güçlü bir FTP istemcisidir. Tüm bağlantı bilgileriniz ile uzak sunucuya yaptığınız giriş bilgilerinizi bir arabirim ile gösterebilir ve kaydedebilir.

FileZilla programı güvenlik duvarı (firewall), proxy bağlantıları, SSL ve Kerberos GSS güvenliğini destekler. Ayrıca bağlantıyı açık tutma özelliği, otomatik Asci/Binary transferi desteği ve diğer onlarca gelişmiş yardımcı aracı ile hem amatör hem de profesyonel kullanıcılar için çok özellikli bir FTP istemcisi görevini başarıyla yapabilir.

E-posta Araçları
Thunderbird mozilla vakfının açık kaynak projelerinden biridir. Çok güçlü ve özellikli bir e-posta okuyucusudur.Pop3,Imap gibi birçok protokolü destekler. Eğer uygun eklentiler yüklenirse Hotmail hesabınızı bile thunderbird'e aktarabilirsiniz.

Html Editörleri
- Seamonkey,Mozilla gurubunca geliştirilen,
- web tarayıcı,html editörü ve e-posta istemcisi programlarını içeren,
- ücretsiz Türkçe bir özgür yazılım pakedidir.Web sayfalarınızı kendiniz yapmak isterseniz ;
Yeni başlayanlar için Seamonkey .html editörü kolay,kullanışlı,işlevsel ve en uygun olanıdır.

kaynak:http://wiki.ubuntu-tr.net/

0 yorum:

Yorum Gönder